”15 august e termenul limită. Drumul se va termina” – administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, la Mondo TV în data de 13 iulie! (de pe la minutul 28.34, pentru cei care vor să verifice cu propriile urechi, ca să spun așa).
E 16 august și mai e mult până departe. Bine, atâtea termene limită am auzit din gura administratorului Costel Avram, că nici când vom vedea drumul gata nu-l mai credem ”pe cuvânt” (așa, ca în emisiunea TV în care își dădea cuvântul că nu trece la PSD. A trecut!)
Vă atașez niște fotografii. Realizate în data de 15 august pe drumul județean care urcă în Parâng, DJ 709 F pe numele lui, asflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara. Dată la care se presupune că trebuia să fie gata, că așa a dat asigurări administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara!
Ia să vedem: al doilea tunel e încă ”în tabla goală”, nici măcar parapetele nu sunt montate și mai sunt multe de făcut, chiar și pentru un ochi neavizat, până să poți să pui ștampila ”bun de recepție”.
Dar, să nu uităm că, prin luna februarie, același Costel Avram – care în campania electorală de anul trecut, când se visa primar la Petroșani, era în stare să ia pe persoană fizică drumul județean care face legătura dintre Cabana Rusu și Stațiunea Parâng – spunea că lucrarea va fi gata la ”începutul lunii mai – iunie”. Că termenul stabilit inițial prin contract – 3 decembrie 2020, după cum scrie pe panoul de informare! – a trebuit modificat, că, ghinion!, a venit iarna la munte și nu s-a mai putut lucra. Mai – iunie s-a făcut până la urmă 15 august. Și tot nu e gata!
Dar, apropo, domnule Costel Avram, dumneavoastră, ca specialist în domeniu (că bănuiesc că v-ați specializat deja la locul de muncă lângă câte drumuri v-ați pozat. La unii km chiar și de 2, 3 ori), dumneavoastră vă place cum se termină această ”importantă cale de acces pentru dezvoltarea turismului” (citat aproximativ de data aceasta)”.
După ce ați asfaltat – voi, de la Consiliul Județean Hunedoara, firește – tot felul de drumuri din ”Cuca Măcăii”, pe-acolo pe unde doar uliu pune frână, ați inventat și drumurile care se opresc nicăieri. Ca și cel de față. În caz că ați uitat, dvs, domnule Avrami, vă reamintesc că și continuarea este TOT drum județean. Până hăt, sus, la releu. Domnule Costel Avram, la un moment dat o tot dădeai cu ”transParângul”, că tare îți plăcea cum sună. Păi cum ”transParâng”, măi tată, măi, când drumul ăsta se termină atât de brusc că nu ajunge nici pe culme, ce să mai vorbim de ideea de a traversa ceva?!
Reabilitarea DJ 709 F este SINGURUL proiect pe care îl are în derulare Consiliul Județean Hunedoara pentru Petroșani și nici pe acesta nu pare să poată să îl ducă la bun sfârșit în termenele asumate. Lucrările au început în 2018. Suntem ”doar” în 2021, ce atâta grabă?
Să nu uităm, drumul este FINANȚAT în cea mai mare parte de Guvernul României, prin PNDL!