HD24.ro – oficiosul PSD & Laurențiu Nistor, ascuns sub umbrela anonimatului. DOCUMENTE!

1537

”Informați-vă doar din surse oficiale!”, sună un deja binecunoscut îndemn, extrem de folosit în ultimele luni. Dar știți cu adevărat ce și cine stă în spatele unor așa – numite ”portaluri de informare” promovate agresiv cu precădere în mediul online și în care se bagă bani grei? Cele mai multe se ascund sub umbrela anonimatului. Nimeni nu semnează, nimeni nu girează informația aruncată pe piață.

Este și cazul publicației online HD 24.ro, autointitulată ”portal de informare”, în realitate un simplu OFICIOS DE PARTID. Al PSD Hunedoara și mai ales al lui Laurențiu Nistor, cel supranumit ”jupânul județului”.

Site-ul nu conține nicio referire la datele de identificare ale societății editoare, lucru de bun simț în cazul unei publicații serioase, nu are o adresă, un număr de telefon, doar o adresă de e-mail, de genul celor care se găsesc pe piața liberă la snop, adică una care să nu ducă cu gândul la persoanele care stau în spatele acestei ”publicații”. Mai conține ceva: o colecție impresionantă de articole laudative la adresa PSD și o la fel de impresionantă colecție de articole denigratoare la adresa celor care îndrăznesc să gândească și să se exprime altfel decât în paradigma social – democraților. Articole, care, evident, nu poartă semnătura nimănui. Din neant au venit și în neant se duc. La fel ca și sumele imense băgate în promovarea acestor scriituri în mediul online, astfel încât să aibă un impact cât mai mare și să ajungă la cât mai multe persoane. Și asta pentru că așa – numitul ”impact organic”, cel natural, nu este suficient pentru atingerea scopurilor politice.

De fapt, aceasta este și problema: lipsa de asumare și încercarea vădită de a da o impresie de neutralitate a materialelor propagandistice lansate pe piața media. Publicații de partid din anii ’90 gen AZI, DIMINEAȚA, editate în tiraje amețitoare pentru zilele noastre, erau oficial alipite partidelor politice și cititorii își luau informația în cunoștință de cauză, nu pe sub mână, cum încearcă să crediteze ideea cei de la HD24, crezând că anonimatul îi acoperă.

Numai că orice operațiune economică lasă urme, iar asocierea dintre HD24.ro și PSD Hunedoara & Laurențiu Nistor este fără echivoc. Numele oficiosului de partid a fost înregistrat la OSIM în data de 07.07.2020 de societatea Absolut Medialike Production SRL. Firma, la rândul ei, a fost înființată și înregistrată în data de 7 mai 2020, asociat unic fiind Răzvan Șoldan. Același Răzvan Șoldan care la alegerile de anul trecut a candidat pe poziția 23 pe listele PSD pentru Consiliul Județean Hunedoara. Nu a ajuns în administrația publică județeană, nici nu avea cum de pe acea poziție, a rămas însă fidel și apropiat ”mentorului” Laurențiu Nistor și partidului din care face parte. Cu atât mai mult cu cât Șoldan este consilier al lui Nistor, la Consiliul Județean Hunedoara.

Firma care editează site-ul de partid HD24.ro a avut rezultate remarcabile. În doar 7 luni a ajuns la un PROFIT net de 57.890 lei. Știe toată lumea că PSD, prin oamenii lui bine plasați în teritoriu, este un bun plătitor, mai ales când este în avantajul partidului și mai ales al liderilor săi.

Mai există o componentă demnă de luat în seamă. Răzvan Șoldan cred că nici nu mai îndrăznea să clipească în afara direcțiilor trasate de PSD. În urmă cu doar vreo 4 ani, în urma unei ședințe furtunoase de la sediul PSD Deva, a fost exclus din partid, alături de alți colegi, pe motiv că ”ar fi mușcat mâna care i-a hrănit politic”, după cum consemna presa vremii. PSD Hunedoara era condus și atunci, ca și acum, de același Laurențiu Nistor. Lucrurile s-au calmat între timp, Șoldan este din nou în grațiile lui Nistor și probabil nici nu își mai dorește să piardă protectoratul acestuia. Cel puțin până la o nouă conducere de partid.

Sursa: Hunedoara Libera
Sursa: Hunedoara Libera

Ei, acum nu vă gândiți că Răzvan Șoldan este cel care scrie articolele propagandistice sau denigratoare, după caz. El coordonează, prin firma sa. În rest, își fac treaba, tot de partid, alți membri sau apropiați ai PSD, unii prin posturi publice, bine plătite. Dar acesta este un alt subiect demn de a fi dezvoltat cândva.