Vă spuneam zilele trecute că Laurențiu Nistor – președintele Consiliului Județean Hunedoara și al PSD Hunedoara – își merită cu prisosință numele de jupân al județului Hunedoara. Măcar prin prisma averii considerabile pe care o deține. Că 7 guri și 10 vieți de ar avea și ar fi destul. Totul din truda frunții și a brațelor, desigur. Laurențiu Nistor este un om cumpătat și strângător.

Iar de mici am învățat că ”azi la CEC un leu depui/ Mâine el va scoate pui”. A scos pui atât de frumoși încât a împrumutat fără să clipească PSD cu 4 miliarde de lei, iar averea i-a scăzut doar cu vreo 250.000 de lei (două miliarde și jumătate. În lei vechi). Asta este. Când ești strângător mai găsești bani albi pentru zile negre ba puși la ciorap, ba pe sub saltea, uneori chiar un miliard și jumătate. Că dacă ești cumpătat, ești cumpătat până la capăt.

Ei, dar nu despre Laurențiu Nistor voiam să scriu. Ci despre Jean. Jean Florin Bălan. Un om cel puțin la fel de cumpătat ca și Laurențiu Nistor care, absolut întâmplător, desigur, este socrul lui. Jean Bălan este consilier local la Deva. Normal că tot PSD. Social – democrația face parte din familie.

Titular de post, cum s-ar spune, este la Deva Gold, de unde câștigă puțin peste 4000 de lei lunar. Soția lui, fiica lui Nistor adică, este angajată la Casa Județeană de Pensii, cam de pe vremea directoratului PSD.  Cei doi soți Bălan dețin și o firmă, specializată în culturi de fructe și legume. Din 2017 este tot pe profit, destul de mic în 2020, dar tot profit se cheamă. Oricum, câștigul lunar ar putea fi considerat ultima grijă a lui Jean Florin Bălan dacă citim declarația lui de avere, postată, în calitate de consilier local, pe site-ul Primăriei Deva. Recunoașteți, amețitoare!

Ce avere deține Jean Florin Bălan, evident împreună cu soția Ioana Liana? Vedeți în documentele din facsimil.

Este, dacă vreți, tabloul complet al averii lui Laurențiu Nistor & familia. Sau, mai bine spus, al averii consemnate în documentele oficiale.

  • Conflict de interese

Între Laurențiu Nistor, fiica și ginerele lui este o strânsă relație care a ajuns chiar și în instanță.

În 2018, magistrații au stabilit că Nistor s-a aflat în conflict de interese, în procesul cu Agenția Națională de Integritate. ANI a descoperit că, în mandatul 2008-2012, fostul deputat, actual președinte al Consiliului Județean Hunedoara, și-a angajat fiica la biroul parlamentar, încălcând astfel legislația și astfel a ajuns în conflict de interese.

Potrivit ANI, Ioana Liana Nistor (căsătorită Bălan) a fost angajată la cabinetul parlamentar al lui Laurențiu Nistor în perioada 12.01.2009 – 19.12.2012.  La același cabinet parlamentar și în aceeaşi perioadă a fost angajat și ginerele lui Laurențiu Nistor. Agenția Naționale de Integritate a precizat că fiica și ginerele lui Laurențiu Nistor au încasat de la cabinetul parlamentar aproape 80.000 lei.