Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, președinte al PNL Petroșani, a anunțat că îl susține pe premierul Florin Cîțu la președinția partidului, în competiția cu Ludovic Orban.

Declarația a fost făcută, miercuri seara, la Deva, în emisiunea ”Fotoliul cu ghimpi” de la Kapital TV. Tiberiu Iacob – Ridzi a precizat că îl apreciază pe actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, că acesta are o serie de atuuri, dar este de părere că, într-o perioadă grea, plină de provocări, Florin Cîțu a confirmat că este un bun lider, că înțelege foarte bine mecanismul macroeconomic, mecanismul financiar și social și că poate fi omul soluțiilor nu doar pentru partid, ci și pentru România.

”Eu susțin candidatura domnului Prim-Ministru Florin Cîțu. Faptul că PNL are deja doi candidați în această cursă pentru funcția de președinte al partidului este un lucru bun. Este o competiție internă, cu doi candidați puternici. Dl. Orban este președintele Camerei Deputaților, dl. Cîțu este Primul Ministru al României. Însă eu cred că în acest moment mai potrivit pentru funcția de președinte al PNL este dl. Cîțu. Ambii candidați au argumente puternice pentru a-și susține această candidatură. Dl. Orban este un politician cu experiență, este trecut prin multe funcții administrative și politice, a dus multe bătălii politice de-a lungul carierei, este un bun negociator. Este președintele Camerei Deputaților și cred că este un loc potrivit pentru dl. Orban, având în vedere că PNL nu este singur la guvernare, este într-o coaliție, și această coaliție trebuie susținută în Parlament. Pe de altă parte, dl. Cîțu este un finanțist foarte bun, cunoaște foarte bine macroeconomie, toate mecanismele bugetare și financiare, ceea ce este foarte important, iar acest lucru se reflectă în rezultatele foarte bune pe care România le-a înregistrat după primul trimestru din 2021. Analizele Băncii Mondiale confirmă faptul că România este în primele 4 sau 5 state din Europa ca și creștere economică. Este un om tânăr, are energia necesară să ducă mai departe niște reforme foarte importante ale statului român, inclusiv în domeniul bugetar – fiscal, care este un domeniu – cheie. Pentru ca lucrurile să meargă bine în România, cred că primul ministru trebuie să fie și președintele partidului, astfel încât decizia să nu fie în altă parte, iar actul guvernamental să fie unul coerent”, și-a explicat Tiberiu Iacob – Ridzi susținerea lui Florin Cîțu la președinția PNL.

Prin poziția exprimată, primarul municipiului Petroșani se adaugă astfel grupului puternic de susținători ai premierului Florin Cîțu la șefia partidului.