Aproape 4.000 de lei lunar încasează apropiați ai președintelui PSD al Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, pentru că fac…nimic. Au carnetul de partid potrivit și au primit calitatea membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Hunedoara. Ați auzit de ATOP? Cu siguranță, prea puțini. Este considerată o sinecură prin intermediul căreia în buzunarele favorizaților zilei se scurg sume importante. Din banii noștri, evident! Și acum puneți în balanță: câți dintre dvs. duceți lunar acasă o retribuție de 4.000 de lei după o muncă asiduă?!

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – ATOP este un organism cu rol pur consultativ care există în fiecare județ și este format din 15 membri, inclusiv șeful IPJ, al Corpului National al Polițiștilor, al IJJ și al ISU. Dar, printre ei sunt și șase consilieri județeni și trei reprezentanți ai comunității, în fapt tot apropiați ai președintelui Consiliului Județean.
Primesc, conform legii, o indemnizație în valoare de până la 20 la sută din indemnizația președintelui Consiliului Județean, pe lângă salariile pe care le încasează de la instituțiile unde sunt, oficial, angajați. Pentru miile de lei care le intră în conturi, mai organizează câte o ședință legată de ”siguranța publică din județ”.
În județul Hunedoara, PSD are o majoritate lejeră în Consiliul Județean, dar își aproprie și consilieri ai județeni ai ProRomânia cu care ar viza o alianță. Ca tot din aluatul PSD sunt plămădiți.
Așa că, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (PSD), a inițiat proiectul de hotărâre prin care a nominalizat șase consilieri județeni și trei ”reprezentanți ai comunității” pentru a ocupa aceste posturi de membri în ATOP.
Iată cine sunt norocoșii de aproape 40.000 de lei lunar: Staier Ioan Dumitru – președinte ATOP, consilier județean PSD; Maria Ivăniși – consilier județean PSD, om de bază al senatorului Cristian Resmeriță; Alina Victoria Dunca – consilier județean PSD, soția primarului PSD din Aninoasa; Doinița Maria Bălănesc – consilier județean PSD, o mai veche colaboratoare a administratorului public PSD al județului Hunedoara, Costel Avram; Andrei Socaci – consilier județean PSD, ginerele primarului din Gurasada, angajat al Apaprod Deva; Dacian Ciodaru – consilier județean ProRomânia, fost PSD.

Răsplată pentru colegii de partid

Mai sunt și trei ”reprezentanți ai comunității”. În realitate, locurile sunt folosite de către președinții de CJ pentru a-și răsplăti colegii de partid sau clienții politici. La Hunedoara, cei trei reprezentanți ai comunității au fost desemnați: Rodica Dimulescu – fost consilier județean PSD, fost director al Colegiului Național ”Carmen Sylva” Petroșani; Radu Barb – finul deputatei PSD Natalia Intotero, director în cadrul CJ Hunedoara; Rodica Urșica – consilier local PSD la Geoagiu.
”Pentru activitatea desfășurată”, cei enumerați anterior primesc lunar 20% din indemnizația președintelui Consiliului Județean Hunedoara, conform hotărârii inițiate de Nistor. Adică suma maximă prevăzută de lege. Laurențiu Nistor are o indemnizație de 18.720 de lei. Pe cale de consecință, cei 9 încasează lună de lună 3.744 de lei. Aproape 1000 de euro.

În anul 2020, conform raportului de activitate prezentat de ATOP Hunedoara, membrii organismului s-au întâlnit în 10 ședințe ordinare și extraordinare. Multe dintre ele online, așa, ca de context pandemic.

Revenind la întrebarea inițială: ați auzit de ATOP? Chiar dacă cei mai mulți veți spune ”nu”, pentru unii organismul cu rol pur consultativ e o pușculiță bănoasă!