Pâine coace. Poate și covrigi sau chifle, dar pâine cu siguranță. Se laudă cu ea și pe rețelele de socializare. Bine, fără să amintească pe undeva de prietenul Drăgoi, supranumit și ”pensionarul de lux”. O promovează și Drăgoi, la rândul lui. Fără să amintească, de asemenea, de vreun acționar sau administrator.

Inițial, prin luna martie, Resmeriță și Drăgoi au ”copt” o afacere. Împreună. Sângele apă nu se face și, după ce nu a mai putut conduce nicio companie de stat, ”pensionarul minier”de lux Nicolae Drăgoi și-a dezvoltat abilitățile în domeniul brutăriei, devenind administrator al firmei deținută împreună cu senatorul PSD Cristian Resmeriță.
Fostul director al CNH, SNH și, ulterior, al MINVEST Deva, Drăgoi este cel care l-a și împrumutat cu generozitate pe parlamentarul lupenean, cu vreo 4 ani în urmă ,cu 30.000 de lei, de care mai apoi părea să nu își mai aducă aminte. Cel puțin prin documentele legale.

Fabrica de pâine Triumf Impex s-a înființat în luna martie a acestui an și îi are ca acționari, cu părți egale, pe senatorul Cristian Resmeriță și pe Nicolae Drăgoi, cel din urmă fiind și administratorul societății cu sediul în Lupeni, pe bulevardul Păcii. Și, conform postărilor de pe Facebook ale senatorului Resmeriță, brutăria și-a început de câteva zile activitatea.

Revenind la Drăgoi și la Resmeriță, pe cei doi îi leagă o mai veche prietenie. În urmă cu vreo 4 ani, Nicolae Drăgoi se transforma chiar ”pușculița” de partid a parlamentarului, pe care l-a împrumutat cu 30.000 de lei. Și apoi a ”uitat”. Împrumutul se regăsea doar în declarația de avere a lui Cristian Resmeriță, nu și a lui Drăgoi, care la acel moment era director general la Compania Națională a Cuprului, Aurului și Fierului Minvest Deva, companie de stat. Așa cum era și SNH-ul de unde a se pensionase cu vreo 2 ani în urmă.

”În mai 2017, adică la două luni după ce a completat Cristian Resmeriță declarația de avere, a venit și rândul lui Nicolae Drăgoi să facă același lucru. Numit director la Minvest Deva, Drăgoi a fost obligat să depună acest document. Numai că din acesta lipsesc, de la capitolul ”plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate, dacă valoarea de piață însumată a acestora depășește 5000 de euro”, exact cele 30 de mii de lei pe care senatorul Resmeriță spune că le-a împrumutat de la directorul Drăgoi. (…) Nicolae Drăgoi este pensionar minier. A ieșit din sistem în urmă cu circa doi ani după ce a fost înlăturat din poziția de director adjunct al CEH și a vrut să ajungă șef în cadrul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului. Societatea era condusă atunci de Aurel Anghel, nimeni altul decât cumnatul senatorului Cristian Resmeriță”, nota în iulie 2017 cotidianul Gazeta de Dimineață.


În iunie 2020, Nicolae Drăgoi a fost înlocuit la conducerea companiei Minvest Deva. Acum s-a apucat de panificație. Împreună cu senatorul PSD Cristian Resmeriță, șeful său pe linie politică.  Drăgoi este membru al PSD Lupeni.

Cristian Resmeriță mai deține o firmă, Marius Com SRL, împreună cu fratele lui, primarul Lucian Resmeriță.