Să aibă președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, chiar atâtea păcate pe suflet încât să direcționeze toate sumele nerambursabile – din fonduri publice! – doar către biserici, ori la vârsta pe care o are domeniile ”cultură, tineret și sport” să îi fie deja străine?
Așadar, după ce chipul său a fost pictat pe pereții unei biserici din Șoimuș, Nistor pare să încerce să ”cumpere” bunăvoința divină prin finanțarea proiectelor pentru cultele religioase. Și doar pentru acestea.
În 2020, pe fondul pandemiei, Consiliul Județean Hunedoara a a suspendat programul de alocare a finanțărilor nerambursabile, acolo unde în anii precedenți era o adevărată bogăție. Nu s-au mai alocat bani pentru niciunul dintre capitolele prevăzute de legislația în vigoare: cultură, tineret, activități sportive și culte religioase.
Anul acesta, actualul președinte al CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, o fi văzut că lăcrimează ”icoana” din Biserica din Șoimuș, care, absolut întâmplator, desigur, îi poartă chipul.
Și, dacă pentru celelalte categorii finanțabile nu s-au găsit bani în vistieria publică, Nistor a alocat 1.000.000 de lei pentru cultele religioase. Ce cultură, ce tineret, care programe sportive?! ”Icoana” să fie fericită&liniștită, până la urmă!
Hotărârea de Consiliul Județean prin care s-a dispus direcționarea banilor doar pentru sprijinirea cultelor religioase poartă semnătura lui Laurențiu Nistor.