Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, este cercetat penal pentru abuz și purtare abuzivă. Un dosar care a ajuns la Poliția Deva de la DNA, unde a fost formulată plângerea.

Potrivit informațiilor noastre, se fac cercetări conform prevederilor art. 296 și 297 din noul Cod Penal, iar victimele faptelor lui Avram ar fi chiar angajați ai Consiliului Județean Hunedoara, nevoiți să suporte ieșirile nervoase, chiar isterice ale administratorului public al județului Hunedoara.

Să nu uităm că, anul trecut o țară întreagă a putut să îl vadă, în emisiunea ”România, te iubesc!” de la ProTV, cum striga la o angajată a Consiliului Județean Hunedoara care încearcă să îi explice că ceea ce i se cere este ilegal (vezi VIDEO). De asemenea, a fost acuzat că a bruscat o jurnalistă din Deva, dar mai sunt și multe alte jigniri sau chiar desființări de posturi pentru persoane care nu s-au ”aliniat”. Vorbim despre doar ce a ”răsuflat” în spațiul public, pentru că despre limbajul agresiv al acestuia se ”șoptește” de multă vreme, însă mai cu fereală. De teamă, în condițiile în care teama este încă adânc înrădăcinată în societatea românească atâta timp cât încă sunt jupâni care fac legea în unele instituții.

Cercetarea este abia la început, la faza de audieri de martori și administrare de probe, conform informațiilor, dar, dacă va fi găsit vinovat, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, va trebui să găsească un nou administrator public. Avram nu va mai putea să ocupe acest post, conform legii. Un lucru deloc ușor pentru Nistor și asta pentru că va fi greu să găsească un alt ”infanterist” de ”calibrul” lui Avram. Nu putem să nu remarcăm faptul că, deși îi dă peste mână și îl apostrofează public, Nistor pare în același timp să îl crediteze cu tot mai multă vizibilitate și puteri sporite pe administratorul județului Hunedoara, în detrimentul celor doi vicepreședinți ai CJ Hunedoara, aparent tot mai absenți din spațiul public.

Așa s-a întâmplat și în mandatul trecut, când Consiliul Județean era condus tot de PSD, dar prin Mircea Bobora, care în cele din urmă a devenit ”președinte de fațadă” sau ”de paie”, în timp ce vicepreședinții, tot de la PSD, au rămas fără atribuții. I-au fost transferate lui Avram.

Costel Avram este din data de 20 august 2018 administrator public al judeţului Hunedoara, cu un salariu de peste 20.000 de lei.