Când mi s-a învârtoșat o dată Laurențiu Nistor, mai marele social – democraților hunedoreni, toată floarea cea vestita a PSD-ului din sudul județului s-a strâns pe balta Pro Pescar. S-a dat adunarea pe unitate, dar, din informațiile noastre, tulnicul din care a sunat Nistor nu-i al lui. I l-a împrumutat Haralambie Vochițoiu. Cel care a pus și balta plină de pește la dispoziție și a încins și grătarele în cinstea importanților oaspeți.

S-a umplut curtea de la lacul administrat de Asociația Pro Pescar de mașini ale PSD-iștilor cu ștaif de prin Valea Jiului, dar nu numai, iar cei care au fost acolo povestesc că din peisaj nu ar fi lipsit Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara și al Consiliului Județean Hunedoara, secondat de administratorul public Costel Avram. Și, evident, nici fostul PSM-ist, PSD-ist, PPDD-ist, UNPR-ist și PMP-ist Haralambie Vochițoiu. Că doar nu era să își lase invitații fără o gazdă primitoare, mai ales că discuțiile erau, din informațiile noastre, despre bani. Despre fonduri, finanțări și alte sinonime de genul acesta. Mai ales pe Legea 448, cea cu unitățile protejate, la care firmele controlate direct sau indirect de fostul senator din Petroșani a dovedit că se pricep. Inclusiv în contracte generoase cu societăți cu capital de stat.

Iar discuțiile merg ca unse la o ciorba de pește, un borș, o friptură sau ce or mai fi pregătit cei care au avut grijă ca invitaților să nu le lipsească nimic și care abia au avut timp să își tragă sufletul.

Dar, dacă informațiile sunt corecte (și în principiu nu am avea motive de îndoială) ar putea să ne povestească și jandarmii despre atmosfera de pe balta Pro Pescar, că au trecut pe acolo. Scurt. Vreo 3 minute. Probabil or fi fost să îi salute. Că avertismente sau sancțiuni nu am citit să se fi dat pentru adunări neautorizate pe balta cu pește.

P.S. Povestea un peștișor că Haralambie Vochițoiu și-ar pregăti și reintrarea în politică. Că destul a stat pe tușă, pe joc de glezne. Dar oare încap două săbii în aceeași teacă? Două săbii care nu se ”halesc” deloc, cum s-ar spune. Normal, Avram și Vochițoiu, despre ei vorbim. Viitorul se anunță tare interesant…

P.P.S. Potrivit informațiilor noastre, firmele lui Vochitoiu ar duce-o tare bine în ultima vreme pe la Orăștie și prin estul județului, prin fief-urile PSD…