Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara a împărțit din nou cetățenii județului Hunedoara pe categorii: cei cu primari PSD și restul, care pentru el nu contează. Nistor a demonstrat încă o dată că de la vorbă la faptă e cale lungă, iar ”grija pentru cetățeni” rămâne un slogan electoral lipsit de conținut.

Așa că, în timp ce clama ideea de echilibrare a bugetelor ”tuturor localităților”, în realitate a îndestulat DOAR bugetele primăriilor conduse de PSD, partid pe care Laurențiu Nistor îl conduce la nivel de județ. Pentru jupânul de la CJ Hunedoara, ceilalți cetățeni sunt pe semne ”de rang inferior” și ca atare trebuie pedepsiți. S-a întâmplat din nou la ședința Consiliului Județean Hunedoara în care a fost adoptat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 27.134.000 lei, reprezentând fond la dispoziția consiliului județean pe anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală. PSD are o majoritate lejeră în forul județean așa că proiectul de hotărâre a trecut fără probleme. Cu foarte mulți bani direcționați către primăriile PSD și foarte puțini sau chiar deloc către primăriile PNL. Municipiul Petroșani a primit, de exemplu, 250.000 de lei, mai puțin cu 50.000 de lei decât anul trecut. E ”bogat”, însă, în comparație cu Deva, care al doilea an la rând primește ZERO lei. Dar, revenind la Petroșani, sunt comune mult mai mici, cu mult mai puțini locuitori care au primit sume considerabil mai mari. Despre orașe sau municipii, PSD desigur, nici nu mai vorbim!

Iată lista cu alocațiile bugetare făcute de CJ Hunedoara, în baza unui proiect de hotărâre al președintelui Laurențiu Nistor.

În tot acest timp, în Bihor de exemplu, în premieră absolută în ultimele trei decenii, Consiliul Judeţean Bihor a prevăzut sume egale pentru toate, indiferent de apartenenţa politică a primarilor. Da, dar acolo președinte este Ilie Bolojan!