L-am ascultat o emisiune și un pic (fix atat!) pe noul vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, Alin Țambă, și am inteles de ce e noua “jucarie” a președintelui Laurențiu Nistor. Dincolo de faptul ca vechea “jucărie” s-a cam uzat, iar imaginea ei, a jucăriei desigur, nu e deloc în concordanță cu politica de reformare pe care o promovează asiduu PSD (ce glumă bună!).
Revenind, din ce am văzut azi, Țambă pare să știe sa transmită mesajele PSD împotriva “dușmanilor” politici, să-i atace, fără să pară că e mereu pe picior de război. Lasă impresia că își critică inclusiv propriul partid (vorbind la general, desigur, nu particularizând) fără să o facă de fapt cu adevărat. Și vorbește în general muuult mai corect. Și decât vechea “jucărie”, și decât liderul. E încă “mic”, e tânăr – cel mai tânăr vicepreședinte de consiliu județean din țară, înțeleg, are timp să mai crească. Are chiar timp să fie crescut aș zice. Mai ales ca pare suficient de maleabil. E cuminte.
Nu îl cunosc personal. Nu l-am întâlnit niciodată. Am citit despre el, mai ales după ce a apărut brusc în lumina reflectoarelor. Am și scris despre el. Puțin, e drept. Chiar și aici, pe blog. Dar l-am urmărit cu atenție. Și până acum, după ce a apărut informația că va fi vicepreședintele CJ Hunedoara, și în “emisiunea și un pic” pe care am urmarit-o. Pare perfect în rolul de “pupil” (sic!).
Cât privește vechea “jucărie” a lui Nistor, oricâtă cenușă și-ar pune în cap, oricât ar repeta public “da, am greșit, președintele a avut dreptate” ori că “nu s-a rupt lanțul de iubire”, nimic nu va repara din uzura imaginii. O jucărie veche ramâne doar o jucărie veche!