Vremea domniei lui Costel Avram a apus. Jupânul Laurențiu Nistor joacă la vedere. ”Vechilul” Avram trece înapoi în umbră. Rămâne fix administratorul ”moșiei”, condusă în mod categoric de liderul maxim. Nimeni nu are voie să se interpună între ”soare” și el decât dacă EL îi permite. E șef și asta trebuie să se vadă!

O pocnitură seacă peste mână și o replică tăioasă: ”Vă rog. Când ridicați mâna sau vă permit eu. Indiferent dacă sunteți administrator public sau nu”. În plenul Consiliului Județean și într-o ședință transmisă live. Replica lui Laurențiu Nistor către Costel Avram. Laurențiu Nistor e președintele Consiliului Județean. Și al PSD Hunedoara. Costel Avram este administrator public al CJ Hunedoara și membru al PSD Hunedoara. Subalternul cum ar veni. Și administrativ, și politic. Și asta trebuie să îi intre bine în cap. Vorbește când ridică mâna. Și dacă îi dă voie șeful.

Semnalul a fost dat în campania electorală. Tot în direct. La o emisiune electorală găzduită de un post TV din Petroșani. ”Taci, mă!”, a fost mesajul de atunci, dublat de o ”atingere” a mânii deloc întâmplătoare, zic eu. Costel Avram a tăcut. Și atunci, în campanie, și acum. Cheia carierei lui politice și administrative e la Laurențiu Nistor. Cheia Sol, desigur, iar Avram nu poate să iasă din ritm.

În ultimii 4 ani, Consiliul Județean a fost condus de Mircea Bobora. Președintele PSD de fațadă. De facto, administrația județeană era condusă de Avram. Sforile erau tot la Laurențiu Nistor în realitate. Acum totul e la vedere. Și păpușarul, și păpușile și sforile.