Recunosc, îmi place să urmăresc declarații și, mai ales, ce se întâmplă după acele declarații. E, cumva, plăcerea mea ”vinovată”, de a-i urmări pe politicienii care se întrec în promisiuni. Asta poate și pentru că, de vreo 30 de ani încoace, românii s-au ales mai mult cu promisiuni și nu puțini sunt cei care mai cred în ele. Din nefericire.

Îmi place în continuare, fără urmă de masochism intelectual, să dau și credit oamenilor, inclusiv celor politici. Pentru moment însă și doar până la proba contrarie. Ca om fi noi, alegătorii, ”carne de tun” pentru politicieni, la alegeri, dar n-om fi chiar toți niște naivi incurabili. Așa că, de vreo două săptămâni, îmi tot mijesc privirea, scrutez zările în căutarea lui Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, cel care nu mai putea de grija Văii Jiului și își declara dragostea pentru această zonă. În campania electorală, desigur. Apropo, de la alegeri încoace, l-ați mai văzut pe Nistor, pe aici, prin Valea atât de dragă sufletului lui? Că poate mi-o fi scăpat mie…

Revenind la declarațiile pe care spuneam că îmi place să le urmăresc și să le menționez, pentru posteritate desigur, am pornit de la următorul enunț: ”Săptămâna viitoare voi fi împreună cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, vom merge în Straja, să rezolvam o altă parcare, în munte”. Sursa – Costel Avram, administrator public al Consiliului Județean Hunedoara. Declarație făcută în data de 12 ianuarie, la Mondo TV în contextul, cum altfel, al planurilor pentru Valea Jiului (normal!). Că tot despre planuri vorbim. Încă nu s-a ajuns și la fapte.

E fix 24 ianuarie, iar Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean și al PSD Hunedoara, deopotrivă, nu a mai ajuns. Nici în Straja, nici în alt loc din Valea Jiului. Să fi rămas înzăpezit pe undeva, pe rețeaua aia vastă de drumuri județene? Nu pot crede așa ceva. În fiecare zi suntem efectiv bombardați cu informații despre cât de bine și-au făcut treaba drumarii aflați sub contract cu CJ Hunedoara. Au deszăpezit drumurile cu maximă seriozitate, Chiar și atunci când nu a nins.

E clar, agenda extrem de încărcată nu l-a lăsat să ajungă în Valea Jiului pe președintele Laurențiu Nistor. Că (din nou!) nu pot crede că a uitat complet, cum s-au gătat alegerile, de dragostea și grija lui pentru Valea Jiului.

Așa, pe final, nu aș vrea să las ”agățată” în aer cea de a doua parte a declarației administratorului Costel Avram, cea referitoare la ”cealaltă” parcare, de sus, din munte, din Straja. Ca să rezumăm: e vorba despre o parcare…plănuită, nu executată. ”O altă” parcare față de cea de la baza telegondolei, care este tot ÎN PLAN. Promisiune de campanie, cum ar veni. Dar nu și pusă în execuție… Există o asociere între Primăria Lupeni și CJ Hunedoara, recunoscută de Avram, pentru amenajarea unei parcări la baza telegondolei care duce în Straja. Nu a fost realizată, dar oficialii administrației publice județene și-au dat seama,  brusc, că ”nici aceasta nu va fi suficientă” (după cum zice Costel Avram).  Așa că, în loc să se apuce de treabă, mai plănuiesc o parcare. Cine știe, poate cu mai multe planuri și promisiuni, dar nici un proiect pus în practică, mașinile celor care vin în Straja vor avea unde să staționeze!

Nimic nou, până la urmă. Utopia unui Consiliu Județean (PSD) axat de promisiuni.