Mariana Ghioc (ProRomânia) este de vineri noul viceprimar al municipiului Petroșani. Procedura a trebuit reluată, după ce prima opțiune, Lucica Dina Muntean (PNL), a fost aleasă senator și a părăsit Consiliul Local Petroșani.

10 voturi PENTRU, 2 voturi ÎMPOTRIVĂ și unul NUL. PSD s-a abținut. Mai puțin fostul director al minei Livezeni, Gheorghe Buda, care a votat în ceea ce privește alegerea noului viceprimar al municipiului Petroșani. Procedura s-a desfășurat prin vot secret, dar analizând structura voturilor putem bănui care – cum a votat.

În urma alegerilor locale din toamna trecută, cele mai multe posturi de consilier local au revenit PNL, respectiv 9 mandate. Propunerea de viceprimar a fost făcută de PNL, deci este de așteptat ca toți liberalii să fi votat PENTRU. Și Mariana Ghioc a votat, cu siguranță, pentru alegerea ei. ”Independenta” Dorina Niță a anunțat cu voce tare că a votat împotrivă. Nu că ar fi surprins pe cineva opțiunea ei. Mai rămâne un vot împotrivă și unul nul. Și doi consilieri: Gheorghe Buda (PSD) și Francisc Gerschner (ProRomânia), cel care o bună perioadă de timp s-a văzut în funcție și și-a dorit să fie viceprimar. Dar nici măcar colegii lui nu l-au propus.

De fapt, conform anunțului făcut în plenul CL Petroșani de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, propunerea Marianei Ghioc a venit chiar de la ProRomânia, potrivit unei adrese a Organizației Județene Hunedoara a partidului lui Victor Ponta, ca urmare a discuțiilor cu PNL privitoare la desemnarea unui candidat comun pentru funcția de viceprimar al Petroșaniului.

PSD nu și-a desemnat niciun candidat. Spun că s-au abținut de la vot din mai multe motive: pentru că nu au știu de propunere anterior ședinței de consiliu local, astfel încât să o poată analiza (nu a răsuflat absolut nimic!); se așteptau ca ProRomânia s-a fie partenerul lor politic și, nu în ultimul rând, precizează că Mariana Ghioc s-a poziționat încă de la început alături de PNL în CL Petroșani. De asemenea, social – democrații spun că vor să facă opoziție constructivă la Petroșani.

Pe de altă parte, Gheorghe Buda a precizat că el a votat pentru că este o persoană publică și încă de la învestitură a anunțat că va acționa și va vota așa cum îl îndeamnă conștiința.

În CL Petroșani, pe lângă PNL, PSD are 7 consilieri locali, Pro România a reușit să obțină două mandate de consilier local, iar structura este completată de ”independenta” Dorina Niță, apropiată de o parte a PSD, în numele căreia a vorbit nu o dată.