Aproximativ jumătate dintre minerii și energeticienii angajați la Complexul Energetic Hunedoara au semnat că vor să se vaccineze. Au fost chestionați doar cei aflați la lucru, nu și cei care sunt acum în concediu, deci procentul ar putea crește. Mai este și categoria nehotărâților, a celor care stau cu ochii pe colegii lor, să vadă cum se simt vaccinații, și abia apoi vor lua o decizie în acest sens.

Reprezentanții CEH au făcut un fel de sondaj de opinie intern pentru a vedea dacă angajații, mineri și energeticieni deopotrivă, vor sau nu să se vaccineze anti COVID – 19. La CEH sunt puțin peste 4000 de angajați, iar 46% dintre ei au răspuns vor să se imunizeze prin vaccinare. Angajații CEH sunt incluși în etapa a II-a a vaccinării, care a debutat astăzi.

”Este vorba despre cei care sunt la această oră la locurile de muncă. Cei care sunt în concediu de odihnă nu au fost întrebați dacă doresc să se vaccineze. Eu personal mă voi vaccina atunci când îmi va veni rândul”, a declarat Cristian Roșu, administratorul special al CEH.

Întrebarea la care au răspuns cei chestionați a fost dacă doresc sau nu să se vaccineze. Așadar, nu sunt luați în calcul și nehotărâții, dar sunt și persoane care așteaptă să vadă dacă sunt reacții adverse la colegii lor și apoi vor lua o decizie.

La această oră, la nivelul CEH sunt  11 cazuri de infectări cu COVID – 19. Interesant este că, pe tot parcursul anului trecut, de la debutul pandemiei,, toate infectările au fost din afara societății. Nu au fost infectări interne