Laurențiu Nistor se dedublează. O dată e președinte al PSD Hunedoara, ca mai apoi, la scurt timp, să îmbrace sacoul de președinte la Consiliul Județean Hunedoara. Nu ar fi nicio problemă dacă în timpul acestei dedublări nu ar vorbi și în numele altora care, cu siguranță, nu i-ar da acest drept. Dacă ar fi întrebați.

În calitate de președinte de partid semnează comunicate de presă. Ca președinte al administrației publice județene trimite scrisori deschise. Cu antetul administrației publice județene! Mă rog, nu chiar el direct le distribuie, ci prin subordonații lui, așa cum se întâmplă. Pe aceeași (falsă!) temă: a schimbării de la vârful unităților de învățământ din județ. Directori care NU au fost schimbați, dacă o luăm stricto sensu. Le-a expirat mandatul. Și, până la organizarea unui concurs pe post au fost numite alte persoane, în urma unei proceduri de selecție organizată de ISJ Hunedoara. Nu toți au fost înlocuiți. Doar vreo 30 din cei 102 cărora le-au expirat mandatele de directori. 70 au fost reconfirmați. Da, chiar dintre cei numiți de PSD, că tot vorbeau social – democrații de schimbări politice.

Revenind la Laurențiu Nistor, probabil dacă se limita la comunicatul semnat în calitate de președinte al PSD Hunedoara nu era nicio problemă. E președinte al unui partid aflat în opoziție, deci orice declarație, comunicat, etc. sunt instrumente politice. Poate să facă ce vrea, adică. Scrisoarea deschisă a Președintelui CJ Hunedoara ridică multe semne de întrebare. Și asta pentru că în structura Consiliului Județean nu sunt doar social – democrați, chiar dacă sunt majoritari. Sunt și consilieri județeni din partea PNL, sau USL ori ProRomânia. I-a întrebat cineva pe aceștia dacă vor să-i trimită răvașe politice ministrului Educației? Cu siguranță nu. Iar președintele reprezintă, nu-i așa!?, instituția.

Bine, am înțeles. Nistor a fost ani buni deputat. O funcție tot politică, postură din care s-a obișnuit să lucreze cu instrumentele politice de care vorbeam. Dar nu e atât de greu să intre în haina șefului de administrație publică, dacă tot a candidat și a fost ales de hunedoreni. Mai ales când problemele județului nu s-au încheiat, din contră.  Și să rămână, în timpul liber, la discursurile transmise în calitate de lider de partid.

Hai că e simplu …

 

(Foto deschidere: Mesagerul huneodrean)