Sa supărat rău de tot primarul Petrilei, Vasile Jurca, pe Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara care a avut ”îndrăzneala” să schimbe directorii de școli. Cei ale căror mandate au expirat. Practic, au fost numiți directori interimari la unitățile școlare din județ unde mandatele directorilor și directorii adjuncți au expirat, până la organizarea concursurilor pe post. Dar supărarea primarului Jurca tot rămâne. Și e atât de mare, de profundă, și a semnat chiar și o scrisoare deschisă adresată ministrului Educației (v-am explicat în postarea de ieri de ce în opinia mea scrisoare deschisă este semnat și nu redactată de Vasile Jurca) în care acuză ”coaliția toxică ”aflată la guvernare de” ipocrizie ”și multe altele.Ba, mai mult, într-un interviu acordat unei televiziuni locale, Jurca plusează: ”Toți cei care au carnete de partid sau sunt membri ai unor părți, dacă sunt libere aceste funcții și să lase oamenii care sunt apolitici care conduc aceste unități de învățământ ”. 

Pai ce faceți, domnule primar, vreți să lăsați membrii de partid fără funcții în conducerea unităților de învățământ? A, înțeleg, era o declarație politică, pentru că, nu-i așa?!, Vasile Jurca nu este doar primarul Petrilei, ci și președintele organizației PSD din localitate. Și mânat în luptă de ”tema pe unitate”, trasată pe linie de partid (nu și prima dată!), Vasile Jurca nu ia în calcul că 4 dintre 5 conducători de instituții de învățământ din Petrila sunt membri ai PSD.

Deci, pentru ca lumea să nu rămână cu imaginea falsă a ”năvălitorilor” din actuală coaliție de guvernământ, să fie detaliem. Plecăm de la ”Cazul Petrila”, pentru că Vasile Jurca a fost de date asta cel mai vocal și cel mai vizibil. Iar după ipocrizia din ”scrisoarea deschisă” semnată de primarul – președinte de partid, informațiile au început să curgă. Că de, Petrila este un orășel mic și lucrurile cu greu pot fi ținute la secret.

Așadar, Daniela Gaier este, da, PNL. Restul sunt, surpriză !, PSD. Cu adeziune. Cu nume și prenume – Doda Ana (PSD), Todorici Monteola – membră PSD cu adeziune, Carmen Avram – PSD cu adeziune, Zorilă Coculeana, tot PSD și tot cu adeziune. Îi îndepărtăm din funcții, domnule primar? Desigur, în logica dvs. Apropo. Profesoarele Zorilă și Doda sunt pe posturi din 2016. Ultima cu susținerea directă a lui Costel Avram, cel considerat a fi un fel de mână dreapta a liderului PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor. Mai mult, spun sursele noastre bine informate, tot prin 2014, Carmen Avram a reușit performanța de a fi doar 2 zile director de școală. A fost înlăturată și înlocuită. Pe post a ajuns mai apoi Ana Doda, prin 2017. Carmen Avram avea susținere PSD. Dar nu și susținerea lui Costel Avram, spun cunoscătorii fenomenului. Așa e, domnule primar?

Și spuneam ieri că pesedizarea posturilor ”aproape” a ajuns până la nivelul femeii de serviciu și a portarilor. Ei, ghinion. Ne-am înșelat: nu APROAPE, ci chiar până la acest nivel s-ar fi ajuns. Da. Femeile de serviciu, paznicii de la unitățile de învățământ sunt membri ai PSD, la Petrila. Există evidențiale oficiale, listele cu membri de partid, se poate verifica, iar oamenii sunt dispuși să vorbească. Și chiar vorbesc. Și, în tot acest timp, primarul Vasile Jurca trebuie exteriorizat public frustrări și supărări. A, da, așa este. Am omis un amănunt. Scrisoarea deschisă este pentru un SINGUR om: pentru Cecilia Mitran.Cea în apărarea căreia, sau mai bine spus a postului căreia, a sărit până și lider PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor.

De ce pentru și despre un singur om? Din motivele descrise anterior.

Primare, acum câteva luni, când PSD nu și-l ”asuma” pe directorul Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, eu am găsit adeziunea și voi ați găsit brusc și demisia lui din partid. Rătăcită prin documente. Apartenența lui politică nu vă avantaja la acel moment greu pentru minerit. Hai că nu e greu să găsești acum și adeziunile directorilor de școli despre care vorbesc. Sunt acolo, în dosare … Că nu mai frecventează partidul nu-i face mai puțin membri cu drepturi depline.

Pe sfârșit, un singur lucru ar mai trebui spus, primare: gunoiul ascuns sub preș tot gunoi rămâne. Nu dispare!

PSD-iștii au iar ”temă pe unitate”. După ce au politizat până și posturile de femeie de serviciu sau portari, acum vor să țină cu dinții de directorii LOR de școli