Filmarea postată de un tânăr, înainte de Crăciun, pe o rețea de socializare, prin care acesta demonstra că una scria pe tichetul de parcare și alta era taxarea reală în Straja, s-a viralizat și a ajuns până la Guvern. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, a anunțat că este anchetă în stațiunea hunedoreană. Năsui spune că ”o autoritate publică făcea niște lucruri care nu trebuiau făcute”.

Totul a pornit de la un videoclip postat pe Facebook de un tânăr. Filmarea a devenit rapid virală și a avut zeci de mii de dsistribuiri. Tânărul arăta cum s-a încercat ”jecmănirea” lui în Straja, unde a fost la schi împreună cu alți prieteni. Băiatul spune că a decis să filmeze întreaga scenă pentru că auzise și de la alții de aceste practici.

În videoclip, tânărul arată că  pe biletul pe care l-a primit la urcare scria că parcarea costă 15 lei pe zi. După trei zile a coborât, dar când să plătească i s-au cerut 75 de lei, adică 25 de lei pe zi. În plus, spune tânărul, ar fi fost “fraierit” și la instalațiile de transport pe cablu. I s-ar fi spus că accesul este nelimitat, ca apoi sa constate că este permis doar până la ora 17.00. După ce scandalul a devenit public și problema a escaladat, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, a anunțat că responsabilul cu parcarea a fost demis. Ar fi fost vorba despre o eroare de soft, în sensul în care pe tichetele primite de unii turiști la intrarea în stațiune nu s-ar fi actualizat tarifele de parcare.

Explicațiile venite de la autorități și de la administratorii instalațiilor de transport pe cablu din Straja nu par să-l fi convins pe ministrul de resort, Claudiu Năsui, care a anunțat o amchetă.

”Am mai primit alte sesizări, de exemplu, la Straja a fost un caz faimos în care o autoritate publică făcea niște lucruri care nu trebuiau făcute. Am cerut un control încă de a doua sau a treia zi de când sunt în minister”, a declarat ministrul Năsui la Digi 24.

În Straja a fost un aflux mare de turiști în perioada sărbătorilor de iarnă. Multe stațiuni montane din țară nu au fost deschise în această perioadă, mai ales din cauza lipsei zăpezii. Straja putea să câștige enorm la capitolul imagine. Dar știți cu ce au rămas în minte cei care au urcat la munte? Cu fraiereala tichetului de parcare filmată de un tânăr.

Valea Jiului a reușit să își dea, din nou, cu stângul în dreptul…

Video integral, AICI