Nu poți să lași dezastru în urma ta doar sub pretextul că lucrezi. Nu e o scuză sub care să te adăpostești la infinit, mai ales dacă acest lucru afectează direct oamenii, le  creează disconfort. Asta au stabilit judecătorii la aproape un an de când a izbucnit scandalul dintre operatorul de apă din Valea Jiului și Primăria Municipiului Petroșani.

Problema nu a fost că s-a lucrat, ci că nu s-a făcut nimic nici după ce nu s-a mai săpat, iar oamenii reclamau că nu mai pot să intre nici măcar în locuințe din cauza terenului distrus, care arăta ca după bombardament.

Tribunalul Hunedoara a dat câștig de cauză Primăriei Municipiului Petroșani în procesul cu Apa Serv Valea Jiului, care a contestat în instanță sancțiunile aplicate de municipalitate pentru modul  în care s-a lucrat în cele două careuri din cartierul Dimitrov la introducerea noilor rețele. De data aceasta sentința este DEFINITIVĂ, după ce și pe fond, la Judecătoria Petroșani, Primăria a câștigat. Operatorul de apă a formulat apel, dar nu a reușit să convingă instanța superioară că lucrurile ar sta altfel decât le-a descris și demonstrat administrația publică locală din Petroșani.

Respinge ca nefondat apelul introdus de către apelanta SC Apa Serv Valea Jiului SA împotriva sentinței civile nr. 1006/2020 pronunţată de Judecătoria Petroşani, județul Hunedoara. Definitivă”, este decizia Tribunalului Hunedoara.

În urmă cu aproape un an, în luna februarie 2020, Primăria Municipiului Petroșani a amendat Apa Serv Valea Jiului SA pentru deteriorarea zonelor verzi din Cartierul Dimitrov, ca urmare a numeroaselor reclamații făcute de oamenii din acest cartier, dar și a verificărilor făcute în teren. Apa Serv a primit un termen de remediere a deficiențelor, dar, pentru că nu s-a conformat, a fost sancționată în calitate de beneficiar al lucrărilor executate.

S-a aplicat maximul amenzii prevăzut de lege,  respectiv 10.000 de lei, însă, potivit prevederilor legale, dacă amenda este achitată în 15 zile se plătește jumătate din minimul prevăzut de lege. Așa că, Apa Serv a plătit sancțiunea, beneficiind de această clemență legală, iar apoi a atacat în instanță procesele verbale de sancționare.

Apa Serv Valea Jiului funcționează în subordinea Consiliului Județean Hunedoara și pe unde s-a lucrat străzile și trotuarele au fost făcute praf, zonele verzi distruse, iar apa potabilă a fost oprită cu orele în plină pandemie. Totul în numele unui contract derulat de operatorul de apă care vizează reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în Valea Jiului. În realitate însă este ca și în piesa lui Shakespeare: Mult zgomot pentru (aproape) nimic! Potrivit datelor oficiale, aproape 80% dintre vechile rețele rămân tot nemodernizate.