PSD are amnezie. Selectivă, bineîneles. Așadar, memoria își joacă feste doar în ceea ce privește lucrurile și faptele pe care tare ar vrea ca oamenii să le uite. Chiar mizează pe uitarea colectivă, altfel nu ar începe să să arunce cu pocnitori către opozanții politici, pe care îi acuză de propriile fapte!
Petarde care, dacă le dai la o parte ”poleiala” lingivistică și acuzatoare, rămân atât de goale de conținut încât ar putea fi acuzate de nuditate. Bine, dacă mă gândesc puțin, PSD pare să nu fi înțeles că alegerile au trecut, că nimeni nu îi vrea ca partener de discuție sau de coaliție (tristă postură!), și se adresează în continuare propriului electorat, singurul care mai crede elucubrațiile lansate cu falsă valoare de adevăr.
Adică, știți ce? E fix ca în celebra expresie: hoțul strigă hoții. PSD- partidul care a împărțit județul Hunedoara în ”NOI și restul”, partidul care a condamnat la sărăcie și la subdezvoltare comunitățile unde oamenii au avut ”îndrăzneala” să nu-i voteze, se zvârcolește acum de mila primarilor. Ai lor primari, evident. Strigă în gura mare că Guvernul PNL ar fi împărțit pe criterii politice banii alocați zilele trecute din fondul de rezervă. Bani care, în realitate, au ajuns la absolut toate unitățile administrativ teritoriale. Și în același timp, PSD uită să spună că hotărârea adoptată de Guvern este destinată suplimentării sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru ECHILIBRAREA bugetelor locale pe anul 2020, aceleași bugete DEZECHILIBRATE de PSD prin alocările financiare pe criterii politice.
Și mai omite PSD să spună cum au îndestulat guvernele social – democrate DOAR bugetele primăriilor conduse de primari PSD, în detrimentul celorlalte, care nu o dată au primit ZERO lei. Sau cum au salvat primăriile aflate în pragul falimentului prin alocări financiare generoase. Primării PSD, evident. În paranteză fie spus, să nu ne gândim că localitățile conduse de primari PSD se învârteau după soare, în ciuda banilor primiți cu larghețe, care au fost pompați în afaceri doar de ei știute (sau nu!).
Sunt realități păstrate în documentele oficiale, pe care PSD le poate nega doar mințind (ei, hai, că doar politica nu e pentru domnișoarele de pension!).  Sunt realități puse acum pe tapet și de reprezentanții PNL Hunedoara, care folosesc ”lecitina faptelor și a cifrelor” pentru a reîmprospăta memoria social – democraților.
”PSD Hunedoara este cuprins brusc de grija primăriilor și de nevoile lor financiare și acuză Guvernul PNL că ar fi împărțit banii din Fondul de rezervă pe criterii politice. Fonduri care în realitate au ajuns la absolut TOATE cele 69 de unități administrativ teritoriale, nu așa cum, în mod mincinos, susțin social – democrații. PSD dă dovadă încă o dată de o ipocrizie greu de digerat, devenită pentru ei politică de partid.
Când au lansat atacurile și acuzațiile mincinoase, reprezentanții PSD s-au gândit probabil la modul în care guvernele PSD și reprezentanții lor în teritoriu au împărțit banii, strict pe criterii clientelare și de carnet de partid, lăsând administrațiile conduse de Partidul Național Liberal FĂRĂ BANI. PSD uită, în mod deliberat, că ani în șir, au îndestulat bugetele primăriilor conduse de primari social – democrați, în detrimentul celorlalte, împărțind ABSOLUT NEDREPT populația județului Hunedoara în ”NOI și restul”, pedepsind oamenii din localitățile unde PSD nu a câștigat alegerile.
La începutul acestui an, de exemplu, Consiliul Județean Hunedoara, sub conducerea PSD, a împărțit DISCREȚIONAR banii care au venit de la Guvern din impozitul pe venit. Primării mari din județul Hunedoara, cum este Petroșaniul, au primit mult mai puțini bani decât unele comune cu câteva sute de suflete. Și mai grav, Deva a primit ZERO lei. Situația s-a repetat an de an, în ciuda luărilor publice de poziție ale primarilor de altă coloratură politică decât social-democrată ori ale demersurilor făcute de aceștia, rămase fără rezultat.
Și mai uită să spună PSD Hunedoara cum a salvat de la faliment, tot pe criterii politice, primăriile prietene care au angajat cheltuieli haotice, cheltuieli care le-au aruncat în criză financiară. De exemplu, Primăria Lupeni, cea transmisă din tată în fii în interiorul ”Familiei Resmeriță”. În 2014, municipiul Lupeni era pe locul 3 la nivel național la capitolul arierate de peste 90 de zile, cu 32,7 milioane de lei datorii. Adică peste 7 milioane de euro la acea dată. A fost la un pas de insolvență. Salvarea a venit, cum altfel, de la Guvernul PSD. Un ajutor de urgenţă a împiedicat atunci administraţia publică locală să ajungă în blocaj financiar. Un ajutor pe care alte primării NU l-au primit. Din cauză că primarii nu aveau ”culoarea” politică potrivită.
Sau Primăria Aninoasa, prima din ţară care, în 2013, a fost declarată în stare de insolvenţă, tot din cauza datoriilor. În octombrie 2014, pe timpul guvernării PSD, Aninoasa, condusă de primar PSD, a primit de la Guvern 3,7 milioane lei, sumă cu care s-a putut acoperi datoria existentă pe tabloul de creanţe şi s-au achitat facturile restante. Iar exemplele pot continua!!!
Guvernul PNL a venit mereu în sprijinul localităților aflate în nevoie, fără să țină cont de apartenența politică a primarilor. Chiar în această lună, Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în municipiul Brad, localitate condusă de un primar PSD. Cele 5 milioane de lei reprezintă mai mult de o treime din întreaga sumă împărțită acum tuturor primăriilor din județ.
Trebuie precizat că prin hotărârea aprobată de Guvern în data de 17 decembrie, cea despre care vorbesc social – democrații, s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru ECHILIBRAREA bugetelor locale pe anul 2020, aceleași bugete DEZECHILIBRATE de PSD prin alocările financiare pe criterii politice”, atrag atenția liberalii hunedoreni.