Ringo Dămureanu – bodyguardul-sindicalist de AUR care s-a ținut cu dinții de sărăcia CEH

392

Ringo Dămureanu, descris drept bodyguardul – sindicalist din ”surpriza” AUR care conform calculelor provizorii este ales deputat de Dolj, s-a ținut cu dinții în urmă cu doar vreo 3 ani de ”sărăcia” Complexului Energetic Hunedoara. Într-o perioadă în care Ministerul Energiei, care administra compania, era sub conducerea ALDE.

În 2017 Dămureanu a fost numit, pentru doar vreo lună, membru în Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara, pe vremea în care Ministerul Energiei era condus de Toma Petcu (ALDE la acel moment). A fost revocat din funcție, în 3 mai 2017, dar actualul ”băiat de AUR” nu s-a dat dus cu una cu două de lângă punguța cu doi bani a companiei energetice hunedorene, confruntată și atunci, ca și acum, cu grave probleme financiare. A atacat decizia, cerând instanței să fie anulat ordinul ministrului și să i se plătească din urmă indemnizația pe care nu a mai încasat-o. Curtea de Ape Craiova, localitatea de domiciliu a lui Ringo Dămurean, i-a dat parțial câștig de cauză și a obligat Complexul Energetic Hunedoara SA să-i plătească lui Dămurean suma de 9028 lei brut reprezentând indemnizaţia cuvenită funcţiei de administrator pentru perioada 04.05.2017 – 03.07.2017. În același timp însă, a respins ca inadmisibil capătul de cerere având ca obiect anularea Ordinului Ministrului Energiei nr.088/02.05.2017.

”Trădătorii” printre care s-a complăcut

În septembrie, Ringo Dămureanu, intrat deja în AUR și chiar vicepreședinte al Alianței la nivel național, susținea că ”Țara este condusă de trădători și ei trebuie să fie dați jos”, uitând că la un moment dat al existenței lui s-a complăcut printre acești ”trădători” și nu se dădea dus de la împărțirea bucatelor.

În vârstă de 47 de ani, Ringo Dămureanu este președinte al Sindicatului Forța Legii. ”Un alt bodyguard regăsim pe prima poziție AUR pentru Camera Deputaților la Dolj: Ringo Dămureanu. Acesta se declară protector al drepturilor agenților de pază, mai precis președinte la Sindicatul Național „Forța Legii”. „De acum aștept să se arate toți vitejii în urma războiului!!! (Pe adevărații luptători îi cunosc bine)”, declara, cu exces de încredere, semne de exclamare și paranteze, domnul Ringo Dămureanu după alegeri. În aceeași zi, Dămureanu a fost amendat de poliție pentru încălcarea legii electorale. Bodyguardul-sindicalist a spus că nu a fost amendat și că va face plângere penală împotriva șefului IPJ Dolj”, nota recent Digi 24. 

Ringo Dămureanu: ”Sunt fiu de țărani din comuna Călărași, am 47 de ani, locuiesc în Craiova. Sunt căsătorit, am doi copii. Am absolvit Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova și Facutatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității din Craiova, licențiat în Știința sistemelor și a calculatoarelor. Sunt funcționar public de carieră, cu masterat la Școala Națională de Studii Politice șiAdministrative (SNSPA), președinte al Sindicatului Național „Forța Legii”. În anul 2016 am candidat ca independent pentru Consiliul Județean Dolj, împotriva celor 10 partide, și nu am ieșit ultimul. Peste 3.200 decraioveni și doljeni m-au votat atunci. Acum candidez pentru Camera Deputațilordin partea Alianței pentru Unirea Românilor – Partidul AUR – al cărui Vicepreședinte național sunt” (Interviu Gazeta de Sud).