Țambă – marioneta lui Nistor din fruntea Consiliului Județean Hunedoara

347

”Ce te recomandă?” Știți cu siguranță celebra replică din seria B.D., reluată în zilele astea mai mult decât oricând. Pe fătuca de acolo, din film, o recomandau ”vocea și talentul”. Pe Țambă, Alin Țambă – consilierul județean PSD care a preluat atribuțiile președintelui Laurențiu Nistor cât timp se află în izolare la domiciliu, pe motiv de COVID – 19, cu siguranță îl recomandă ”cumințenia”. Termen pentru ”pudibonzii” politicii, cărora poate ”obediența” li se pare cumva prea mult. Se mai miră cineva că e agreat pentru un post de vicepreședinte al Consiliului Județean Huneodara? Cu siguranță nu, în lumina ultimelor comunicări. Oficiale.

Se iau trei comunicate ale Consiliului Județean Hunedoara (na, că era să scriu PSD Hunedoara!). Cele mai recente. ”În urma discuțiilor cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, consilierul județean Alin-Adam Țambă (PSD), care a preluat atribuțiile președintelui, și-a fixat agenda întâlnirilor pentru vineri, 04 decembrie 2020…” (3 decembrie);  ”După cum s-a stabilit cu președintele în funcție al Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, aflat în izolare la domiciliu, astăzi, Alin-Adam Țambă, consilier județean cu atribuții de președinte, a avut o serie de întâlniri punctuale pentru a asigura buna funcționare a instituției pe care o reprezintă și a instituțiilor aflate în subordine…” (4 decembrie); ”În urma discuțiilor cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, consilierul județean Alin-Adam Țambă, care a preluat atribuțiile președintelui, a stabilit agenda pentru sâmbătă, 5 decembrie 2020…” (4 decembrie).

Așa sună comunicările oficiale, deci nu ar trebui să am nici un motiv de îndoială că realitatea ar fi alta… Cred că nici în visele cele mai liniștite nu spre Nistor – PSD la atâta disciplină! Să nu ia omul, Alin – Adam Țambă, președintele interimar al Consiliului Județean cum ar veni, nicio decizie fara să-l consulte, fără să-l întrebe, fără să ”stabilească cu” președintele Laurențiu Nistor?

Pai, măi PNL. Veniți voi cu propunerea Goia, fost primar și, mai ales, fostul comandat al Poliției Orașului Hațeg. Păi îl vedeți voi pe omul acesta capabil doar să stea frumos la poză și în rest să execute indicațiile ”păpușarului”?

Că, pe bune, eu asta înțeleg că face Alin – Adam Țambă, ”interimarul” din fruntea Consiliului Județean.

Sau ”gruparea Hunedoara” a PSD – cea despre care se tot vorbește prin mediile apropiate social – democraților că le-ar cam sta în gât celor din zona Deva și s-ar urmări ”faultarea ei” – are ea oameni atât de ”cuminți”? Că eu știu pe acolo niște caractere foarte puternice și bine poziționate, dovadă și rezultatele excelente de la alegerile locale.

Știți ce se spune despre Alin Țambă? Că e pupila pupilei. Și, din câte se pare, și-a înțeles foarte bine rolul.

Iar acum înțelegem de ce Țambă și nu altul. Are vocea și talentul necesare. Unei marionete!