Consilierii care l-au luat pe ”NU” în brațe. De dragul negației

304

Nu, nu, nu și din nou nu. Consilierii locali de la Petroșani care au luat negația în brațe. Cei din opoziție, adică PSD, ProRomânia și ”independenta” Dorina Niță. Ghilimelele există și vor exista în continuare pentru că nu puțini sunt cei care îi pun acesteia independența la îndoială, mai ales în virtutea apropierii prietenești de Costel Avram, candidatul PSD la alegerile locale pentru funcția de primar.

În Consiliul Local Petroșani s-a format pentru moment o majoritate fragilă. Cu aleșii locali de la PNL plus Mariana Ghioc de la ProRomânia, cea de care unii dintre colegii ei de partid tare ar vrea să scape și să aducă în locul ei un consilier mai ”ascultător” în ceea ce privește ”linia partidului”. Mariana Ghoc a anunțat deja că va vota așa cum o îndeamnă conștiința și în beneficiul cetățenilor care i-au dat votul, nu după cum dictează un partid sau altul. Iar acest lucru s-a văzut cel mai bine la alegerea viceprimarului, proiect care a trecut fix cu votul acesteia.

Numai că un singur vot nu este întotdeauna de ajuns. Sunt proiecte unde nu este suficientă majoritatea simplă. La ultima ședință de consiliu local s-a văzut din păcate ce înseamnă vehemența paroxistică a unor aleși locali care pun orgoliile mai presus de interesul public (n.a. – despre acest lucru într-o viitoare poastare). Iar acest lucru se va mai întâmpla.

Dacă nimic nu se schimbă, dacă reprezentanții partidelor care au acces în CL Petroșani nu vor înțelege că sunt acolo pentru oameni, lucrurile se pot lesne bloca. Fără intenția de a transforma legislativul local într-o mașină de vot, dar, în același timp, și fără negație doar de dragul negației sau a ”opoziției”.

Cine pierde? Evident că noi toți. Ne uităm înspre Parlament și Guvern, de coloraturi diferite, și vedem ce înseamnă blocajul instituțional. Cu o majoritate fragilă nu se face primăvară. Iar pe termen lung lucrurile pot degenera. Dacă nu intervine ”mintea cea de pe urmă a românului”, cea proverbială!